info@academie-nieuwezorg.nl

Philip Idenburg

Managing Partner BeBright & Initiator Diagnose healthcare innovation program.

Philip Idenburg

Managing Partner BeBright & Initiator Diagnose healthcare innovation program.
linkedin-icon

Biografie

Drs. Philip J. Idenburg MBA (1965) is partner bij BeBright en adviseert zijn opdrachtgevers op het gebied van (marketing) strategie en innovatievraagstukken. Philip kan daarbij terugkijken op een solide basis als zowel extern als intern adviseur, waarbij strategie in zijn ogen geen doel op zich is maar een organisatie in beweging moet brengen. Proces en inhoud gaan daarbij hand in hand en moeten uiteindelijk leiden tot innovatie en organisatievernieuwing, als basis voor het toekomstig succes van de organisatie.

Reeds in zijn studie en eerste baan binnen Reed Elsevier is hij gefascineerd door de complexiteit en uitdagingen waar de gezondheidszorg zich voor gesteld ziet. “Of het nu gaat om bestuurlijke of organisatorische vraagstukken, simpele antwoorden lijken er niet te zijn.”

Naast adviseurservaring als o.a. corporate strateeg en adviseur van de RvB van de Rabobank als ook bij KPMG/Nolan Norton & Co., heeft Philip tevens commerciële en leidinggevende verantwoordelijkheid gedragen binnen Reed Elsevier, Robeco en Zurich.

Philip is vader van Eva en is een veelgevraagd spreker voor lezingen bij organisaties en colleges op universiteiten. Tevens is hij auteur van het in 2005 voor beste marketingboek genomineerde ‘Oog voor de toekomst’.