info@academie-nieuwezorg.nl

Rob Barnasconi

Partner VvAA

Rob Barnasconi

Partner VvAA
linkedin-icon

Biografie

Rob Barnasconi (58 jaar) studeerde in 1988 als tandarts af in Utrecht. De eerste negen jaar van zijn werkend leven was Rob vooral actief in het medische bedrijfsleven, o.a. bij CBvK en Meditel (mobiele medische dienstverlening aan ziekenhuizen en preventief medisch onderzoek voor grote bedrijven). Dit altijd in combinatie met een functie als waarnemend tandarts in allerlei soorten praktijken.

Sinds 1997 is Rob partner in de Tandartsengroepspraktijk te Beverwijk. Naast diverse andere bestuursfuncties werd Rob in 2006 voorzitter van de inmiddels Koninklijke NMT, waar hij na bijna negen nogal turbulente jaren op 31 december 2014 afzwaaide. Rob is sinds 1 september 2015 Partner bij VvAA en is datzelfde jaar toegetreden tot het bestuur van het KNMT-Fonds Mondgezondheid. Dit Fonds heeft als doel het bevorderen van de bewustwording en het vergroten van de kennis over de relatie tussen mondgezondheid en algehele gezondheid bij zorgverleners en de samenleving.

Sinds 2016 is Rob bestuurder van Stichting Centrum voor medisch-historische documentatie en medisch erfgoed. Van 1 januari 2016 tot 1 oktober 2017 was Rob afdelingshoofd ad interim van Radboudumc Tandheelkunde in Nijmegen en verantwoordelijk voor de drie kerntaken, zijnde opleiding van tandheelkunde studenten, wetenschappelijk onderzoek en pati├źntenzorg en heeft hij zitting in de landelijke Geschillencommissie Zorg.