info@academie-nieuwezorg.nl

18
nov

Antwoorden op de vragen over de brandbrief apothekersbranche

Datum 18 november 2019
Betreft Kamervragen

Geachte voorzitter,

Hierbij zend ik u de antwoorden op de vragen van het Kamerlid Van Gerven (SP) over de brandbrief van werkgevers en vakbonden in de apothekersbranche (2019Z20189).

Hoogachtend, de minister voor Medische Zorg en Sport,

Bruno Bruins


Antwoorden op Kamervragen van het Kamerlid Van Gerven (SP) over de brandbrief van werkgevers en vakbonden in de apothekersbranche (2019Z20189)

  1. Wat is uw reactie op het bericht ‘Personeel apotheek draait op voor marktwerking zorg’?

Antwoord op vraag 1

Het is voor het leveren van goede farmaceutische zorg belangrijk om goed gekwalificeerd personeel in de openbare apotheek te hebben en te behouden. Het apotheekteam draagt dagelijks bij aan de hoogwaardige farmaceutische zorg die wij in Nederland kennen. Het personeel in de apotheek verdient dan ook een marktconforme arbeidsvoorwaardenontwikkeling.

Lees hier het hele antwoord van minister Bruins

Lees betreffende brief arbeidskostenontwikkeling openbare farmacie 

Ik heb in reactie op de brandbrief van werkgevers en vakbonden uit de apothekersbranche laten weten dat dat ik om een marktconforme loonontwikkeling in de zorg mogelijk te maken jaarlijks de zogenaamde overheidsbijdrage in de arbeidskostenontwikkeling (ova) ter beschikking stel. Met de ter beschikking gestelde ova als relevant kader in het achterhoofd is het aan de cao-partijen om afspraken te maken over de arbeidsvoorwaarden in de sector.

 


Lees hier meer nieuwsberichten van de AcademieNieuwezorg. Vraag hier de brochure AcademieNieuwezorg aan.