info@academie-nieuwezorg.nl

28
okt

Dr. Machteld Huber toegetreden tot de Raad van Inspiratie van de AcademieNieuwezorg

Dr. Machteld Huber, initiatiefneemster van Institute for Positive Health, is toegetreden tot de Raad van Inspiratie van de AcademieNieuwezorg

De AcademieNieuwezorg is zeer verheugd Machteld Huber, arts-onderzoeker en oprichter van het Institute for Positive Health, toe te mogen voegen aan onze toch al indrukwekkende Raad van Inspiratie.

Lees hier het hele bericht 

Dat de ervaringen van een patiënt meer invloed hebben dan dat wat zij tijdens haar opleiding tot huisarts geleerd had, heeft Machteld Huber aan den lijve ondervonden. Aan de start van haar loopbaan als huisarts heeft ze zelf ondervonden hoe herstel actief en positief beïnvloed kan worden. Deze these heeft ze vervolgens kunnen toetsen toen zij met ernstig beschadigde mensen ging werken. In 2012 introduceerde Machteld Huber het concept Positieve Gezondheid in Nederland. In dit concept wordt gezondheid niet meer gezien als de af- of aanwezigheid van ziekte, maar als het vermogen van mensen om met de fysieke, emotionele en sociale levensuitdagingen om te gaan en zoveel mogelijk eigen regie te voeren, e.e.a. uitgewerkt in zes dimensies.

In deze visie is gezondheid niet meer het domein van de zorgprofessionals, maar van ons allemaal. Het gaat immers om het vermogen om met veranderende omstandigheden om te gaan. Daarmee biedt dit nieuwe gezondheidsconcept een alternatief voor de definitie van de World Health Organisation (WHO).

 


Lees hier meer nieuwsberichten van de AcademieNieuwezorg. Vraag hier de brochure AcademieNieuwezorg aan.