info@academie-nieuwezorg.nl

19
mrt

Minister Bruins (medische zorg) treedt af wegens oververmoeidheid

Minister Bruins voor Medische Zorg heeft ontslag genomen. De VVD-minister, onder meer verantwoordelijk voor de aanpak van corona, stopt vanwege oververmoeidheid. Hij heeft met de dokter gesproken en zijn herstel blijkt langer te duren dan enkele dagen.

Gisteravond zakte Bruins tijdens het debat over de corona-aanpak plotseling in elkaar. Hij kon nog zelf vertrekken, maar maakte het debat niet af. Hij zei later op Twitter dat hij last had van een flauwte door oververmoeidheid en intensieve weken.

Bruins was van plan vandaag weer aan de slag te gaan. Nu blijkt dat het herstel langer duurt, is dit niet meer te combineren met de zware taak die hij heeft met de corona-bestrijding.

Zijn collega De Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport gaat zijn werk nu overnemen. Vervolgens wordt er een opvolger voor Bruins gezocht. De kans is groot dat De Jonge (CDA) dan het corona-dossier blijft doen.

Bruins (VVD) heeft zijn ontslag ingediend bij de koning. Die heeft dit ontslag volgens de Rijksvoorlichtingsdienst “op de meest eervolle wijze” verleend.

 


Lees hier meer nieuwsberichten van de AcademieNieuwezorg. Vraag hier de brochure AcademieNieuwezorg aan.