info@academie-nieuwezorg.nl

10
jun

Nieuwe publicatie Horizonscan geneesmiddelen

Het aantal nieuwe geneesmiddelen en indicatie-uitbreidingen, die mogelijk komende twee jaar worden toegelaten tot het basispakket, neemt toe. Tevens zijn er honderden medicijnen en vaccins in ontwikkeling voor het behandelen en voorkomen van Covid-19.

De corona-pandemie heeft door de snelle wereldwijde verspreiding ingrijpende gevolgen voor de samenleving. Dit brengt een grote urgentie met zich mee voor ontwikkeling van geneesmiddelen en vaccins. Het Zorginstituut brengt daarom voortaan op de Horizonscan Geneesmiddelen in een exclusief overzicht ook vroegtijdig in beeld welke geneesmiddelen mogelijk voor covid-19 op de markt komen en wat de effecten hiervan zijn.

Lees hier update Horizonscan 

Vanwege het grote aantal producten en de snel opvolgende ontwikkelingen wordt het overzicht maandelijks door het Zorginstituut geactualiseerd op www.horizonscangeneesmiddelen.nl.

De Horizonscan Geneesmiddelen richt zich in beginsel op medicijnen. Vaccins vallen daar buiten, maar zeker met betrekking tot covid-19 zijn ze van groot publiek belang. Daarom is in het overzicht ook achtergrondinformatie over vaccins opgenomen en wordt aanvullend verwezen naar andere informatiebronnen.

Veel nieuwe producten voor de behandeling van Covid-19 en non-Hodgkin lymfoom
Het aantal nieuwe geneesmiddelen en indicatieuitbreidingen dat mogelijk op de markt komt, neemt toe. Op de zojuist verschenen Horizonscan Geneesmiddelen staan in totaal 522 producten die de komende twee jaar mogelijk worden toegelaten tot het basispakket. Ongeveer 100 geneesmiddelen worden wellicht het komende jaar al geregistreerd.