info@academie-nieuwezorg.nl

1
feb

Sjaak Wijma, voorzitter van Zorginstituut Nederland, is toegetreden tot de Raad van Inspiratie van de AcademieNieuwezorg.

Het is ons een groot genoegen u te informeren dat Sjaak Wijma, voorzitter van Zorginstituut Nederland, per i januari 2021 is toegetreden tot de raad van inspiratie van de AcademieNieuwezorg.

Sjaak Wijma (1958) studeerde medicijnen en koos vervolgens voor de specialisatie obstetrie & gynaecologie. Sinds 1993 was hij werkzaam als gynaecoloog in het Martiniziekenhuis te Groningen. In 2007 promoveerde hij op een uro-gynaecologisch onderwerp: Incontinentie tijdens de zwangerschap en na de bevalling. Naast het uitvoeren van zijn specialisme heeft hij verschillende bestuurlijke functies gehad en hield hij zich bezig met de opleidingen binnen het ziekenhuis.

Quote sjaak Wijma over de AcademieNieuwezorg
Zijn drijfveer? “Samen met andere partijen werken aan passende zorg zodat alle inwoners van Nederland nu en in de toekomst verzekerd zijn van goede zorg”.

In zijn werk als gynaecoloog, maar ook als voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Obstetrie en Gynaecologie (NVOG) is zijn drijfveer altijd geweest om samen met de beroepsgroep de effectiviteit en de kwaliteit van de (organisatie van) zorg voor de patiënt te verbeteren.

Wijma is sinds 2016 lid van de Raad van Bestuur van het Zorginstituut. Sinds 1 november 2018 is hij benoemd tot voorzitter. Naast bestuurder van het Zorginstituut is hij lid van de Raad van Toezicht Leading the Change Zorgevaluatie (vanaf mei 2016) en nauw betrokken bij het HLA programma Zorgevaluatie en Gepast Gebruik. Wij verheugen ons zeer op zijn betrokkenheid.

AcademieNieuwezorg, Henk Pastoors.

Bekijk hier de update van de Raad van Inspiratie van de AcademieNieuwezorg.