info@academie-nieuwezorg.nl

20
okt

BDO-benchmark ziekenhuizen… stagneren of transformeren

Benchmark Ziekenhuizen 2020: transformatie sector is noodzakelijk

– Urgentie in het hier en nu door aanhoudende onderliggende problemen – Middelgrote ziekenhuizen zien financiële positie verslechteren –

Ook al leek de financiële positie van ziekenhuizen in het algemeen in 2019 stabiel, de onderliggende, fundamentele problemen blijven aanwezig in de sector. BDO ziet drie belangrijke belemmeringen die de transformatie op het gebied van samenwerking, digitalisering en innovatie vanuit het relatief nieuwe gezondheidsdenken in de zorg stagneren. Allereerst, de zeer beperkte investeringscapaciteit van ziekenhuizen. Daarnaast vormt de primair productiegedreven zorgbekostiging een knelpunt en duidt BDO tenslotte op de complexe en niet-transparante verhoudingen tussen medisch specialistische bedrijven (Msb’s) en ziekenhuizen.

Lees hier dit hele bericht 

Lees hier de BDO benchmark ziekenhuizen… stagneren of transformeren. Sector dringend toe aan serieuze ingreep 

Dat blijkt uit de jaarlijkse Benchmark Ziekenhuizen van BDO Accountants & Adviseurs. Hierin rapporteert BDO over de financiële situatie van de Nederlandse ziekenhuissector en rangschikt BDO alle 64 algemene ziekenhuizen op basis van hun financiële performance over 2019.