info@academie-nieuwezorg.nl

17
apr

Bericht VWS… dit weekend nemen 7 teams deel aan ‘appathon’

Op zaterdag 18 en zondag 19 april nemen 7 teams deel aan de ‘appathon’, een digitaal evenement om de werking van de corona-apps te kunnen te testen en te verbeteren. De apps van deze 7 teams sluiten volgens experts het beste aan bij het werkproces van de GGD voor het doen van bron- en contactonderzoek en voldoen tegelijkertijd aan eisen die zijn gesteld op onder anderen het gebied van privacy, data- en informatieveiligheid en gebruikersgemak. De ‘appathon’ van komend weekend is via de website voor belangstellenden te volgen.

Lees hier dit hele bericht

Wie zijn de 7 deelnemers?

Hoe zijn de 7 deelnemers geselecteerd?
Na de uitnodiging dit weekend zijn meer dan 700 reacties ontvangen waarvan 660 daadwerkelijk een voorstel bevatten. Op dinsdag 14 april zijn al deze voorstellen doorlopen en administratief beoordeeld op onder meer volledigheid en gericht op de in de uitnodiging benoemde ondersteuning van het werk van de GGD. Hierna bleven 63 voorstellen over. Deze zijn vandaag beoordeeld door 67 experts op het terrein van epidemiologie, gezondheidszorg, privacy, informatiebeveiliging en ICT. Deze 7 deelnemers komen voort uit hun advies.

De voorbereiding van de ‘appathon’ start vandaag, waarbij de deelnemers de broncode van hun apps ter beschikking moeten stellen. Ook wordt gestart met een beoordeling van de gegevensbescherming, een analyse van de broncode en met een onderzoek naar de informatiebeveiliging.

 


Lees hier meer nieuwsberichten van de AcademieNieuwezorg. Vraag hier de brochure AcademieNieuwezorg aan.