info@academie-nieuwezorg.nl

3
feb

Gerard Schouw toegetreden tot de Raad van Inspiratie van de AcademieNieuwezorg.

Gerard Schouw, algemeen directeur van Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen, is toegetreden tot de Raad van Inspiratie van de AcademieNieuwezorg.

De AcademieNieuwezorg is zeer verheugd Gerard Schouw, algemeen directeur van Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen, toe te mogen voegen aan onze toch al indrukwekkende Raad van Inspiratie.

Gerard Schouw is sinds 2015 directeur van de Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen. Daarnaast is hij lid van het Dagelijks Bestuur van VNO-NCW. Na studies aan o.a. de Vrije Universiteit in Amsterdam, en een wethouderschap in Dordrecht tijdens zijn promotieonderzoek naar ‘bestuursstijlen van wethouders’.


’’Betere zorg voor iedereen vereist durf om te vernieuwen. Daarvoor is kennis en veel inspiratie nodig. Ik ben dan ook verheugd om hieraan mijn steentje te mogen bijdragen in de Raad van Inspiratie’’

– Gerard Schouw


Voordat hij in Den Haag als volksvertegenwoordiger aan de slag ging, was Gerard, van 2007 tot 2010, onder meer voorzitter van de raad van bestuur van Nicis Institute. Als parlementariër zat Gerard zeven jaar in de Eerste Kamer en de laatste vijf jaar in de Tweede Kamer.

Naast het geven van een gastcollege zal Gerard Schouw met de AcademieNieuwezorg de inhoudelijke programmering van de colleges actualiseren. Zijn  interpretatie van het  beleid van VWS, Zorgverzekeraars, NZa, het Zorginstituut Nederland en natuurlijk kostenontwikkeling in de zorg, alsmede begrippen als toegang en solidariteit, zullen de AcademieNieuwezorg zeker inspireren.

AcademieNieuwezorg, Henk Pastoors.

 


Lees hier meer nieuwsberichten van de AcademieNieuwezorg. Vraag hier de brochure AcademieNieuwezorg aan.