info@academie-nieuwezorg.nl

12
jun

Grelief, Sofa en ICT-leverancier Promedico… apothekers en huisartsen nemen regie in ICT-ontwikkeling

Apothekers en huisartsen nemen regie in ICT-ontwikkeling
Nieuwe samenwerking met ICT-leverancier Promedico

Utrecht, 12 juni 2019

Softwareleverancier in de zorg Promedico innoveert vanaf vandaag niet alleen met huisartsen en apotheekhoudende huisartsen, maar ook met apothekers. Gisteren tekenden vertegenwoordigers van hen allen in Utrecht een samenwerkingsovereenkomst die de basis van het bedrijf versterkt en de innovatiekracht voor de toekomst verzekert. Alle zorgverleners worden vertegenwoordigd in het nieuwe bestuur van Promedico. Promedico is uniek als ICT-leverancier met primair de focus op doorontwikkeling samen met zorgverleners om zorgtoepassingen te optimaliseren. Haar informatiesystemen blijven ongewijzigd open voor koppeling met alle partijen in de zorg.

Lees hier het hele bericht 

Sofa en Grelief zijn de partijen die zich aansluiten bij het gedachtegoed van Promedico: bijdragen aan de beste zorg voor de patiënt, waarbij investeren in goede ICT belangrijker is dan alleen winst maken. Als ijzersterke combinatie kunnen zij blijven innoveren met én voor zorgverleners.

“Promedico is opgericht door huisartsen, Sofa door apotheekhoudende huisartsen en Grelief door apothekers. Alle bloedgroepen zijn aan boord: dat maakt deze samenwerking uniek en garandeert dat de ICT echt vanuit de gebruikers wordt doorontwikkeld. Letterlijk een van-voor-systeem”, aldus Koen Smulders, operationeel directeur Sofa en Egbert Greving namens Grelief.

ICT in de apotheek vraagt om vernieuwing
Egbert Greving van Grelief, namens de apothekers: “Wij stappen in deze samenwerking omdat de ICT in de apotheek vraagt om vernieuwing. Het apotheekinformatiesysteem Apro van Promedico biedt die vernieuwing. Wij geloven dat sturing geven door gebruikers zélf, de enige manier is om met elkaar aan de slag te gaan. Vanuit de filosofie van Promedico: open communicatie én winst investeren. Samen ambiëren wij de beste te worden in de markt.”

 

 


Lees hier meer nieuwsberichten van de AcademieNieuwezorg. Vraag hier de brochure AcademieNieuwezorg aan.