info@academie-nieuwezorg.nl

6
jan

Verkiezingsprogramma BoerBurgerBeweging, paragraaf zorg (concept)

GEZONDE BURGERS: WAT WIL BBB?

Politieke moties waarin wordt gevraagd om een fokverbod voor dieren die gevoelig zijn voor coronavirussen worden dan ook ongeldig verklaard, of worden tekstueel aangepast voor het indienen ervan. Dit zou immers anders betekenen dat er een fokverbod wordt gevraagd voor vele dieren in Nederland. Dus ook voor honden, katten en paarden.

Er zijn goede voorzieningen nodig (openbaar vervoer, scholen, geldautomaat, ambulance, politiepost, medische en culturele voorzieningen, snel internet) op het platteland waardoor oud en jong zich thuis kunnen blijven voelen in hun eigen regio. Naast het Grote Steden- beleid, komt er een plattelandsbeleid om de leefbaarheid in de regio’s te waarborgen en te bevorderen.

Lees hier de paragraaf zorg van de BurgerBoerBeweging (concept)

De overheid is er voor de inwoners en niet andersom. Beleid, houding en gedrag van de overheid wordt hierop getoetst.

Er komen ‘meer handen aan het bed’ in de zorg zodat er ook meer tijd is voor sociaal contact.

De grote rol van vrijwilligers en mantelzorgers in met name de ouderenzorg wordt erkend en gefaciliteerd. Daarom wil BBB dat in de dorpen waar voldoende ruimte is, mensen in de gelegenheid gesteld worden een zogenaamde ‘kangoeroewoning’ gestalte te geven, bij- voorbeeld door het plaatsen van een ruim tuinhuisje of woonunit. Zodat zij zorg kunnen bieden aan hun ouders.