info@academie-nieuwezorg.nl

3
dec

ZorgkaartNederland… de best gewaardeerde ziekenhuizen, zelfstandige klinieken en verpleeghuizen

 

ZorgkaartNederland Top 2019 bekend 

Ze zijn bekend, de best gewaardeerde ziekenhuizen (tien stuks), zelfstandige klinieken en verpleeghuizen (ook elk tien) op ZorgkaartNederland. Alle ziekenhuizen en klinieken die in 2019 meer dan honderd waarderingen behaalden op ZorgkaartNederland zijn beoordeeld. Bij verpleeghuizen volstonden dertig of meer waarderingen om mee te kunnen doen. Maar hoe zijn de toptiens tot stand gekomen? Iedereen die een ziekenhuis of kliniek waardeert op ZorgkaartNederland moet voor zeven zaken een cijfer geven.

Bijvoorbeeld over het nakomen van afspraken, de behandeling of het luisteren naar de patiënt. Ook wordt aan de patiënt gevraagd of hij de instelling zou aanbevelen aan anderen. Voor verpleeghuizen moet de patiënt zes vragen beantwoorden en aangeven of hij het verpleeghuis aanbeveelt.

Aan de hand van de waarderingen is uitgerekend wie er over 2019 het best gewaardeerd werden door hun patiënten en cliënten.

Genomineerde verpleeghuizen
Genomineerde ziekenhuizen
Genomineerde zelfstandige klinieken

ZorgkaartNederland is de grootste ervaringssite voor de Nederlandse gezondheidszorg en bestaat nu 10 jaar. Hier delen mensen hun ervaringen met de zorg met elkaar. Het aantal mensen dat uitzoekt welke zorgaanbieder het beste bij hen past, groeit gestaag. Na tien jaar trekt de website bijna anderhalf miljoen bezoekers per maand. Er staan meer dan 750.000 waarderingen online.

 


Lees hier meer nieuwsberichten van de AcademieNieuwezorg. Vraag hier de brochure AcademieNieuwezorg aan.