info@academie-nieuwezorg.nl

20
apr

Zorguitgaven blijven tot 2060 stijgen, gemiddeld met 2,8 procent per jaar & baten van de zorg

Tot 2060 blijven de zorguitgaven naar verwachting stijgen. Bij ongewijzigd beleid zullen de kosten gemiddeld met ongeveer 2,8 procent per jaar toenemen. Het meeste geld gaat naar ziekenhuiszorg (96 miljard), en de uitgaven aan de geestelijke gezondheidszorg zal zijn vervijfvoudigd. Dat stelt het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu  in een onderzoek in opdracht van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR).

Lees hier dit hele bericht 

Lees hier het rapport over gezondheidseffecten en maatschappelijke baten van de gezondheidszorg

Lees hier het rapport Toekomstverkenning zorguitgaven 2015-2060: toekomstprojecties

Door nieuwe mogelijkheden om ziekten vroegtijdig op te sporen en door toenemende medische kennis komen steeds meer mensen eerder in de zorg terecht. Ook worden mensen langer en intensiever behandeld dan vroeger, met steeds meer nieuwe, vaak dure, technologie of geneesmiddelen.

Naast de uitgaven voor ziekenhuiszorg, stijgen ook de uitgaven aan gehandicaptenzorg, ouderenzorg en geestelijke gezondheidszorg (30 miljard). Uitgesplitst naar ziekten stijgen vooral de uitgaven voor dementie, kanker, hart- en vaatziekten. In totaal komen de geschatte kosten op 291 miljard euro in 2060.


Lees hier meer nieuwsberichten van de AcademieNieuwezorg. Vraag hier de brochure AcademieNieuwezorg aan.