info@academie-nieuwezorg.nl

20
nov

Justin houdt spreekbeurt over borstkanker in Alexander Monro Ziekenhuis

Jongste ambassadeur en fundraiser Justin (10) houdt spreekbeurt over borstkanker in Alexander Monro Ziekenhuis

De tienjarige Justin uit Veghel houdt woensdag 21 november een spreekbeurt over borstkanker voor 100 schoolkinderen in het Alexander Monro Ziekenhuis
(AMZ), het landelijke, gespecialiseerde borst(kanker)zorg ziekenhuis in Nederland. Zijn moeder is behandeld voor borstkanker in het AMZ en Justin heeft zijn ervaringen op een rij gezet.

Inzamelingsactie

Justin voor het goede doel Justin heeft in die moeilijke periode veel gehad aan een boekje over borstkanker, waarin de vele vragen die je als kind hebt, worden beantwoord. Ook heeft hij veel steun gehad aan zijn klas en de school. Justin zit in groep 7 van De Uilenbrink in Veghel en is de jongste ambassadeur van het AMZ. Hij hield zijn bijzondere spreekbeurt eerder op zijn school, waarvoor hij het prachtige cijfer 9,5 kreeg en zamelde na afloop € 81,27 in voor het goede doel. Het ziekenhuis kan hier weer boekjes voor kopen voor andere kinderen.

Spreekbeurt Justin 21 november

Justin brengt zijn spreekbeurt op 21 november om 10 uur ook graag ten gehore in het AMZ, waarna hij wederom een door hem, de school en lokale ondernemers ingezameld bedrag in het AMZ aan de Breast Care Foundation overhandigd. Een aantal leerlingen van groep 7 van scholen uit de omgeving zijn aanwezig om te luisteren naar Justin zijn verhaal. Marjolein de Jong, de directeur, heet de kinderen welkom. De spreekbeurt van Justin gaat prachtig in op hoe een en ander is beleefd, door de ogen van een kind.

Bron: Alexander Monro Ziekenhuis